هلیم مایع He Liquid


فروش هلیم مایع

فروش هلیوم مایع | فروش هلیم مایع | مخزن هلیوم مایع | فروش He مایع | Liquid Helium
نام محصول: هلیوم مایع | هلیم مایع | He مایع | Liquid Helium

مشخصات کلی هلیوم مایع

هلیوم مایع بی اثر، بی رنگ، بی بو، غیر خورنده، فوق العاده سرد و غیر قابل اشتعال است. اونس، دانشمند بزرگ هلندی، برای پژوهش های ثمربخشش در خواص ماده در دماهای پایین و کشفیاتی از جمله روش مایع کردن گاز هلیوم، برنده ی جایزه ی نوبل فیزیک سال 1913 شده است.

اونس برای مایع کردن هلیوم به عنوان سرکش ترین گازها، آن را درون هیدروژن مایع قرار داد، طوری که هیدروژن گرمای لازم برای تبخیر شدنش را از هلیوم بگیرد. او سپس هلیوم سرد شده را به طور ناگهانی منبسط کرد تا درجه حرارت آن یک بار دیگر پایین بیاید. او با به کار گرفتن این روش توانست بخشی از گاز را مایع کند. او در یک روز فراموش نشدنی در سال 1908 گفت: “وقتی دیدم می توانم هلیوم مایع را به دوستم وان در وال، که تئوری اش راهنمای کارم بود، نشان دهم، از فرط خوشحالی در پوست خود نمی گنجیدم.”

هلیم مایع شکل مایع عنصر گازی هلیم است که در دمای بسیار بسیار پایین 269- درجه سانتی گراد (حدود 4 کلوین) به وجود می‌آید.
هلیم دارای پایین‌ترین نقطه ذوب در میان عناصر است و تنها مایعی است که با کاهش دما به جامد تبدیل نمی‌شود و در فشار استاندارد تا دمای صفر مطلق به حالت مایع باقی می‌ماند؛ (تنها با افزایش فشار می‌توان آنرا به جامد تبدیل نمود).

رسیدن به دماهای پایین که برای تهیه هلیوم مایع محقق شد، پیامدهای بسیار جالبی داشت. به عنوان مثال ، نوعی هلیوم مایع می‌تواند از کوچکترین منافذ که حتی هوا قادر به عبور از آنها نیست، عبور کند. همچنین نوعی هلیوم مایع وجود دارد که به صورت کامل جریان الکتریکی را از خود هدایت می‌کند. موردی که بسیار جالب‌تر و مهمتر از همه این موارد بود، مسئله مربوط به ابررساناها می‌باشد. این مورد با وجود هلیوم مایع که دسترسی به آن امکان‌پذیر بود، منجر به پیدایش خاصیت ابررسانایی شد.

مشخصات فنی هلیوم مایع

بیشتر هلیوم تجاری از گاز طبیعی از طریق فرایند جداسازی تبریدی بازیابی می شود. به طور معمولی هلیوم کمتر از 1% حجمی در گاز طبیعی وجود دارد. هلیوم بازیابی، تصفیه و مایع می شود.
تحت شرایط عادی هلیوم با سایر عناصر و ترکیبات واکنش نمی دهد. به خاطر اینکه هلیوم غیر خورنده است به تجهیزات با جنس خاص جهت نگه داری نیاز ندارد. با این وجود مواد سازنده مخازن نگهداری هلیوم مایع باید تحمل دمای بسیار پائین هلیوم مایع را داشته باشد.

اغلب، هلیوم مایع از منابع تولیدی به سوی انبارهای ذخیره سازی، به وسیله تانکرها در اندازه های 5000 تا 11000 گالن، شامل یک فضای حلقوی عایق با خلاء، محافظ نیتروژن و عایق چند لایه انتقال داده می شود. این طراحی سبب کاهش انتقال گرما و تبخیر هلیوم مایع می شود.

کاربرد هلیوم مایع

دمای فوق العاده پائین هلیوم مایع، جهت حفظ خواص ابر رسانایی آهن رباها در کاربردهایی نظیر طیف سنجی MRI و NMR و تحقیقات فیزیک ذرات مورد استفاده قرار می گیرد.
کاربرد اصلی گاز هلیوم استفاده به عنوان گاز خنثی در جوشکاری لیزر و قوس فلزی است. هلیوم اتمسفری خنثی در تولید فلزات واکنش پذیر از قبیل تیتانیوم و زیرکونیوم ایجاد می کند.
گاز هلیوم به عنوان سرد کننده در طول طراحی فیبرهای نوری، به عنوان گاز حامل در کروماتوگرافی گازی و به عنوان گاز تشخیص نشتی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
به دلیل اینکه از هوا سبکتر بوده و غیر قابل اشتعال است؛ در بالن ها بکار گرفته می شود.هلیم مایع در صنایع کاربرد دارد.

 

هلیم مایع-سپهر گاز کاویانمشخصات ایمنی هلیوم مایع

به دلیل اینکه هلیوم، بی بو، بی رنگ، بی مزه و غیر محرک است هلیوم خواص نگران کننده ای ندارد. بشر هیچ حسی جهت تشخیص هلیوم ندارد.
گرچه هلیوم غیر سمی و بی اثر است می تواند به عنوان یک asphyxiant عمل کند؛ یعنی جایگزین اکسیژن شده و مقدار اکسیژن را به کمتر از مقداری که برای زندگی بشر لازم است برساند.
استنشاق هلیوم در مقادیر بالا می تواند سبب سرگیجه، تهوع، استفراغ، از دست دادن هوشیاری و حتی مرگ شود. در غلظت های کمتر اکسیژن، بیهوشی و مرگ ممکن است در ثانیه های اول و بدون هشدار رخ دهد.

هنگام فقدان اکسیژن کافی، مصدوم را در معرض هوای تازه قرار دهید. در صورت نیار تنفس مصنوعی اعمال شود و در صورت نیاز به پزشک مراجعه شود.
مرگ به علت گیجی و خطا در تصمیم گیری در نجات خود، رخ می دهد. در غلظت های پائین اکسیژن، بیهوشی و مرگ ممکن است در یک آن و بدون هشدار اولیه رخ می دهد.
خطرات مرتبط با هلیوم مایع مربوط می شود به در معرض قرار گرفتن دمای پائین این عنصر که می تواند سبب سوختگی های مختلفی شود.

بافت منجمد شده بدون درد است و ظاهری مومی شکل به رنگ زرد می باشد، این تورم با گذشت زمان به درد خواهد گرفت به همین دلیل در اسرع وقت به پزشک مراجعه شود.
در هنگام تماس پوستی با اکسیژن مایع، لباس هایی که منجر به محدود کردن خون رسانی به قسمت های مربوطه می شوند را در آورید.
محل آسیب دیده را در حمام آب گرم با دمای کمتر از 40 درجه سانتی گراد قرار دهید و هرگز از حرارت خشک استفاده نکنید.

چنانچه چشم ها با اکسیژن مایع و یا بخاراتش تماس پیدا کرد چشم ها را با آب گرم با دمای زیر 40 درجه سانتی گراد گرم کرده و در اسرع وقت به پزشک مراجعه شود.
جریان آب نباید در مسیر تخلیه هلیوم مایع قرار گیرد زیرا آب یخ خواهد زد و امکان شکستن مخزن وجود داد.هلیم مایع در موارد مختلف کاربرد دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *