گاز بوتن C4H8 Gas

فروش گاز بوتن |بوتن آزمایشگاهی | فروش Butene | فروش C4H8| ethylethylene | 1-butylene | α-butylene | but-1-ene

گاز بوتن

بوتن به انگلیسی: 1-Butene یک ترکیب شیمیایی است. شکل ظاهری این ترکیب، گاز بی‌رنگ است.
1-بوتن یک ترکیب آلی شیمیایی، خطی آلفا الفین (آلکن)، و یکی از ایزومرهای بوتن است. فرمول آن  CH3CH2CH = CH2 میباشد. بسیار قابل اشتعال، گاز به راحتی فشرده شده است.
1-بوتن به خودی خود پایدار است، اما پلیمریزاسیون بسهولت polybutene. نرم افزار اصلی آن این است به عنوان یک کومونومر در تولید انواع خاصی از پلی اتیلن، مانند پلی اتیلن با چگالی کم خطی (LLDPE). آن را نیز به عنوان یک پیش ماده برای رزین های پلی پروپیلن، اکسید بوتیلن ترافالات و بتنن استفاده می شود.
شرح مختصری از فرایند و نمودار تولید:
تولید 1-بوتن بر اساس دیمریزاسیون دو مولکول اتیلن در فاز مایع صورت می گیرد. این واکنش که در حضور کاتالیست LC و کوکاتالیست TEA در دو سری مجموعه راکتور که به طور موازی در حالت بهره برداری قرار می گیرند انجام می شود. این واکنش گرمازا بوده و گرمای واکنش از طریق لوپ های گردشی به وسیله آب چیلد (تهیه شده توسط سیستم تبرید پروپیلنی) دفع می گردد.جریان حاوی 1-بوتن و +C6 از کف راکتور گرفته می شود و پس از تزریق آمین (عامل متوقف کننده واکنش) به قسمت تبخیر ارسال می گردد. پس از جداسازی ترکیبات سبک تر در فلش درام و سپس جداسازی کاتالیست ها و آمین مصرف شده در تبخیر کننده لایه نازک (TFE) جریان فاز بخار حاصل از این مجموعه شامل1-بوتن ،+C6 و اتیلن واکنش نداده به بخش تقطیر ارسال می گردد. در این قسمت که شامل دو برج است، جریان بالای برج اول، اتیلن واکنش نداده است که به عنوان جریان برگشتی به راکتورها بازگردانده می شود ؛ و جریان پایین آن به برج دوم ارسال و در آنجا 1-بوتن به عنوان محصول بالای برج و +C6 به عنوان محصول پایین برج جداسازی می گردد.

نام محصول : 1-بوتن |C4H8 | Butene

نام تجاری : 1-بوتن | Butene

Identifiers:

CAS Number

106-98-9 
ChEBI CHEBI:48362 
ChEMBL ChEMBL117210 
ChemSpider 7556 
PubChem 7844
UNII LY001N554L 
InChI[show] SMILES[show
Properties
Chemical formula C4H8
Molar mass 56.11 g·mol−1
Appearance Colorless Gas
Odor slightly aromatic
Density 0.62 g/cm3
Melting point −185.3 °C (−301.5 °F; 87.8 K)
Boiling point −6.47 °C (20.35 °F; 266.68 K)
Solubility in water 0.221 g/100 mL
Solubility soluble in alcohol, ether,benzene
Refractive index(nD) 1.3962
Viscosity 7.76 Pa
Hazards
Autoignition
temperature
385 °C (725 °F; 658 K)
Explosive limits 1.6-10%

کاربرد 1- بوتن

مهم ترین کاربرد 1-بوتن به عنوان کوپلیمر در تولید انواع پلی‌اتیلن است؛ محصولی که برنامه‌ریزی شده در کشور تولید آن در گریدهای مختلف تا پایان برنامه پنجم به 7.5 میلیون تن در سال برسد؛ از این‌رو می‌توان 1-بوتن را محصولی استراتژیک در صنایع پتروشیمی تصور کرد.
پلی‌پروپیلن با خواص فیزیکی، مکانیکی و گرمایی بسیار خوب کاربرد فراوانی در صنعت دارد، اما استحکام مذاب پایین این پلیمر کاربرد آن را محدود نموده است. راه‌حل رفع این مشکل شاخه‌دار نمودن پلی‌پروپیلن از طریق پرتودهی یا اصلاح شیمیایی می‌باشد. افزایش استحکام مذاب از طریق شاخه‌دار نمودن باعث پائین آمدن نرمی پلیمر می‌گردد، در مقابل 1-پلی‌بوتن از نرمی و استحکام مذاب بالاتری برخوردار است و آلیاژ پلی‌پروپیلن/1-پلی‌بوتن نسبت به پلی‌پروپیلن خالص خواص بهتری دارد. لذا با توجه به بهبود خواصی که آلیاژ پلی‌پروپیلن/1-پلی‌بوتن نسبت به تک تک اجزاء آلیاژ دارد و از طرف دیگر بهبود خواصی که بر اثر پرتودهی در تک تک این پلیمرها به تنهایی ایجاد می‌شود، بررسی خواص آلیاژ پلی‌پروپیلن/1-پلی‌بوتن پرتودهی شده بوسیله پرتوهای الکترونی خصوصاً بررسی اثر1-پلی‌بوتن بر خواص پلی‌پروپیلن شاخه‌دار مفید خواهد بود.
لذا در این پروژه ابتدا آلیاژ این دو پلیمر در ترکیب درصدهای 10، 20، 40 و 60 از دو نوع 1-پلی‌بوتن با ویسکوزیته‌های مختلف تهیه و رئولوژی، مورفولوژی و خواص آنها بررسی و درنهایت آلیاژ حاوی 10 و 20 درصد وزنی 1-پلی‌بوتن با ویسکوزیته نزدیک پلی‌پروپیلن برای پرتودهی انتخاب شدند. در ادامه این دو ترکیب درصد آلیاژ در حضور مقادیر 5/0، 75/0 و 25/1 درصد وزنی از عامل شبکه‌ای کننده تری متیلول پروپان تری متاکریلات (TMPTMA) و در حضور و عدم حضور کمک افزودنی تترا ‌متیل تیورام دی‌سولفاید (TMTD) (حذف کننده رادیکالهای آزاد اضافی) تهیه و در شرایط مناسب، تحت تابش پرتوهای الکترونی با شدتهای (KGy 5/12، 25، 50، 75، 100) قرار گرفتند. نتایج بررسیهای انجام شده توسط آزمونهای رئولوژی برشی، رئولوژی کششی، آزمونهای حرارتی و خواص مکانیکی، ایجاد شاخه‌های بلند را در ساختار آلیاژ PP/PB تائید نموده است.
شاخه‌های ایجاد شده ناشی از واکنش ماکرورادیکالها در هر جزء به تنهایی بوده و هیچکدام از اجزاء وارد ساختار دیگری نشده‌اند.
همچنین ثابت گردید که 1-پلی‌بوتن به عنوان موبیلایزر عمل کرده و با تسریع تحرک زنجیره ماکرورادیکالها، تخریب پلی‌پروپیلن را کاهش می‌دهد. میزان بهینه 1-پلی‌بوتن برای دستیابی به بهترین نتایج 10% وزنی می باشد. بررسی خواص مکانیکی آلیاژها نیز بهبود خواص خزش و نرمی آلیاژها را نشان می‌دهد. درنهایت با نتایج حاصل از این پروژه می‌توان روشی جدید و مناسب جهت رفع مشکل خزش و نرمی پلی‌پروپیلن شاخه‌دار ارائه نمود.

گاز بوتن

بوتن در خانواده آلکین ها می‌باشد که دارای 4 اتم کربن و 8 اتم هیدروژن است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *