کربن دی اکسید خوراکی
کربن دی اکسید خوراکی، که به عنوان دی اکسید کربن غذایی یا گاز کربنیک خوراکی نیز شناخته میشود، یک گاز بیرنگ و بیبو است که در هوا یافت میشود. این گاز برای نوشیدنیهای گازدار، خامههای خامهای، یخها و سایر محصولات غذایی استفاده میشود. CO2 خوراکی همچنین در برخی از داروها و درمانهای پزشکی استفاده میشود.
کربن دی اکسید خوراکی از هوا یا از طریق فرآیند تخمیر میوهها و سبزیجات به دست میآید. این گاز سپس خالص میشود و برای استفاده در محصولات غذایی تحت فشار قرار میگیرد.
این گاز به طور کلی بیخطر است، اما اگر بیش از حد مصرف شود، میتواند باعث ناراحتی معده و استفراغ شود. همچنین افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی باید از مصرف CO2 خوراکی اجتناب کنند.
کاربرد
این گاز در صنایع غذایی و دارویی کاربردهای زیادی دارد. برخی از کاربردهای اصلی آن عبارتند از:
استفاده در نوشیدنیهای گازدار مانند آبجو، نوشابه و ماءالشعیر
استفاده در خامههای خامهای و سایر محصولات لبنی
استفاده در یخها و محصولات منجمد
استفاده در برخی از داروها و درمانهای پزشکی
CO2 خوراکی همچنین در برخی از صنایع دیگر مانند آتشنشانی، تولید فولاد و تولید شیشه نیز استفاده میشود.
توضیحات تکمیلی
کربن دی اکسید خوراکی یک گاز بیرنگ و بیبو است که در هوا یافت میشود. این گاز غیر سمی و بیخطر است و در مقادیر زیاد نیز برای انسان مضر نیست. با این حال، اگر بیش از حد مصرف شود، میتواند باعث ناراحتی معده و استفراغ شود. همچنین افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی باید از مصرف این گاز اجتناب کنند.
این گاز از هوا یا از طریق فرآیند تخمیر میوهها و سبزیجات به دست میآید. این گاز سپس خالص میشود و برای استفاده در محصولات غذایی تحت فشار قرار میگیرد.
کربن دی اکسید خوراکی یک ماده غذایی ضروری نیست، اما میتواند طعم و مزه خاصی به غذاها بدهد. این گاز همچنین میتواند به حفظ کیفیت و ماندگاری مواد غذایی کمک کند.
تهیه
کربن دی اکسید خوراکی را می توان با روش های مختلفی تهیه کرد، اما رایج ترین روش استفاده از فرآیند تخمیر است. در این فرآیند، قندها به وسیله باکتری ها یا مخمرها تخمیر می شوند و دی اکسید کربن تولید می شود. این گاز سپس خالص می شود و برای استفاده در محصولات غذایی تحت فشار قرار می گیرد.
روش دیگر تهیه CO2 خوراکی، استفاده از واکنش های شیمیایی است. در این واکنش ها، موادی که حاوی کربن هستند با موادی که حاوی اکسیژن هستند واکنش می دهند و دی اکسید کربن تولید می شود. این گاز سپس خالص می شود و برای استفاده در محصولات غذایی تحت فشار قرار می گیرد.
موارد بیشتر
CO2 خوراکی را می توان در کپسول های گازی، مایع یا به صورت جامد (یخ خشک) خریداری کرد. این گاز همچنین در برخی از محصولات غذایی مانند نوشابه های گازدار، خامه های خامه ای و یخ ها به طور طبیعی یافت می شود.
کربن دی اکسید خوراکی یک ماده غذایی ایمن است و در مقادیر زیاد برای انسان مضر نیست. با این حال، اگر بیش از حد مصرف شود، می تواند باعث ناراحتی معده و استفراغ شود. همچنین افراد مبتلا به بیماری های تنفسی باید از مصرف کربن دی اکسید خوراکی اجتناب کنند.
انواع
کربن دی اکسید خوراکی را می توان در انواع مختلف، از جمله:
کپسول های گازی
مایع
یخ خشک
خریداری کرد.
خطرات
کربن دی اکسید خوراکی به طور کلی بیخطر است، اما اگر بیش از حد مصرف شود، میتواند باعث ناراحتی معده و استفراغ شود. همچنین افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی باید از مصرف کربن دی اکسید خوراکی اجتناب کنند.
خطرات مصرف بیش از حد کربن دی اکسید خوراکی عبارتند از:
ناراحتی معده
استفراغ
اسهال
درد قفسه سینه
تنگی نفس
غش
مرگ
در صورت مصرف بیش از حد کربن دی اکسید خوراکی، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
تهیه و تامین
جهت تهیه گاز های خالص مانند کربن دی اکسید،آرگون،نیتروژن و هلیوم با سپهر گاز کاویان تماس بگیرید.
02146837950
02146835980
بدون شرح