آرگون جوشکاری موضوع این مقاله می باشد. امروزه پیشرفت های زیادی در صنعت صورت گرفته است که یکی از آنها را میتوان به صنعت جوشکاری اطلاق کرد در واقع استفاده از گاز آرگون در جوشکاری یکی از پیشرفت های صنعتی به شمار میآید.
گاز آرگون، گازی بی رنگ و بی بو میباشد، نماد اختصاری Ar است، گاز آرگون سومین گاز فراوان در کره زمین است که بسیار کاربردی است. یکی از کاربردهای مهم گاز آرگون استفاده از آن بعنوان گاز محافظ جوشکاری میباشد. استفاده از گاز آرگون در جوشکاری بدین دلیل است که این گاز در گروه گازهای بی اثر قرار میگیرد و در شرایطی که امکان استفاده از گاز نیتروژن نباشد ارزانترین جایگزین برای گاز نیتروژن به شمار میاید.
آرگون جوشکاری
از دیگر خصوصیات گاز آرگون در جوشکاری میتوان به هدایت حرارتی کم و ممانعت از اکسید شدن اشاره نمود. همین دلایل، استفاده از گاز آرگون در جوشکاری را مناسب میکند. استفاده از گاز آرگون علاوه بر کاربردهای زیادی که دارد، خطراتی نیز به همراه دارد بعنوان مثال آرگون مایع بسیار سرد است یا به عبارت دیگر دمای بسیار کمی دارد به همن دلیل در تماس با بافت و پوست دست باعث سوختگی و یخ زدگی میشود.آرگون جوشکاری کاربرد دارد.
جوشکاری با مخلوط گاز آرگون و دی اکسید کربن
در جوشکاری تیگ ترکیب گاز آرگون و دی اکسید کربن به کار گرفته نمیشود ولی این مخلوط در فرآیند میگ یکی از بهترین ترکیب ها به شمار میآید. مخلوط گاز آرگون و دی اکسید کربن در فولادهایی که دارای مقدار کمتری از کربن هستند و یا فولادهای میان کربن و دارای منگنز به صورت گسترده به کار گرفته میشود.گفتنی است که این ترکیب در جوشکاری فولادهای نازک نیز مورد استفاده قرار میگیرد. گاز آرگون را در اهدافی که عمق و میزان نفوذ جوش مدنظر نیست و بیشتر ظاهر جوش اهمیت دارد نیز به کار میگیرند.آرگون جوشکاری کاربرد دارد.
مخلوط آرگون و هیدروژن:
برای بهبود کاربرد جوشکاری میتوان آرگون و هیدروژن را با یکدیگر مخلوط کرد با این کار ولتاژ و حرارت قوس بیشتر میشود. مخلوطهای گاز آرگون حدودا شامل 5 درصد هیدروژن میباشند که معمولا برای جوشکاری نیکل و آلیاژهای نیکلی مورد استفاده قرارمیگیرند.
ترکیب گاز آرگون و 25 درصد هیدروژن اغلب برای جوشکاری فلزاتی مانند مس به کار برده میشود.
بدون شرح